Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Dorthenas: Édes drága Barátom! Nagyon szívesen vennénk, ha megosztanád velünk legfrissebb tapasztalataidat! :) (2009.09.04. 11:59) Munkakeresés és azon viszontagságai
  • Nimlot: Eddig 3-féle magyarázatot hallottam a jobbikra 1.: Krisztina indítása, aki még ha egy idegesítő sz... (2009.06.14. 17:47) Már a jövő sem a régi
  • PraetoriaN: Nah ja, mádzsár tömegközlekedés ilyen téren is pova. Emlékszem amikor még kijártam Szentendrére he... (2009.05.25. 12:48) Tenger... izé... Dunapart
  • PraetoriaN: @Dorthenas: Ilyen témában nekem az a kedvencem a dologgal kapcsolatban (ez mindigis zavart, de ann... (2009.05.21. 15:58) Anime/SakuraCon 2009
  • ZsiNor: Ez van most srácok. Ezt LEHET szeretni. Divat az anime. 'majd 10 éve néztem meg a Ghost In The She... (2009.05.21. 08:19) Anime/SakuraCon 2009
  • Utolsó 20

Greenpeace

Nincs megjeleníthető elem

Akiknek az oldalait ajánlom:




Szösszenetek

Mindenünk gázos- és kevésbé fájdalmas, de megterhelő ám mégis boldog napjaim skicce, szenvedéseim foka. :D

Friss topikok

  • Dorthenas: Édes drága Barátom! Nagyon szívesen vennénk, ha megosztanád velünk legfrissebb tapasztalataidat! :) (2009.09.04. 11:59) Munkakeresés és azon viszontagságai
  • Nimlot: Eddig 3-féle magyarázatot hallottam a jobbikra 1.: Krisztina indítása, aki még ha egy idegesítő sz... (2009.06.14. 17:47) Már a jövő sem a régi
  • PraetoriaN: Nah ja, mádzsár tömegközlekedés ilyen téren is pova. Emlékszem amikor még kijártam Szentendrére he... (2009.05.25. 12:48) Tenger... izé... Dunapart
  • PraetoriaN: @Dorthenas: Ilyen témában nekem az a kedvencem a dologgal kapcsolatban (ez mindigis zavart, de ann... (2009.05.21. 15:58) Anime/SakuraCon 2009
  • ZsiNor: Ez is egy játék. Kinek bejön, kinek nem. Nem szégyenlem, hogy kipróbálom, s még 1 napig tart a var... (2009.05.21. 08:13) Szimulált élet

Linkblog


Moderáció

2009.02.13. 07:32 | ZsiNor | 5 komment

Kedves olvasóm!

Mi is a cenzúra? Javítsuk ki az írásainkat, mert sértenek bizonyos jogokat? Eszem ágában nincs írásaimmal akárkit is inzultálni, de őszintén vallom, ha valamit mondtunk, vállaljuk érte a felelőséget. Teljesen mindegy, hogy valamit személyesen valakinek említünk vagy kiállunk a tömeg elé. Egy a lényeg, h vállaljuk önmagunkat. Mindig mindehogyan. Ami itt kérdéses lehet szerintem, az csak a diszkréció kérdése. Tegnap éjjel kaptam egy kommentet, ami így szólt:

hali, a youtube-os nevet legalabb szedd mar ki a keprol.

kosz

 

Nos, ez két dolgot vet fel bennem, s küszködöm a döntéssel. Egyrészt meg tudom érteni az aggódását másrészt viszont felháborít, h egy ismeretlen ennyire nem ismervén az etikát hogy mer valakit így megkeresni? Megszólítás van, értem én. Nagybetű smafu, ékezet smafu, a kérés csak félig az. Inkább úgy hangzik, mint egy utasítás. Azt viszont nem viselem egy ismeretlentől. Mintha egyszerűen idehányta volna nekem ezt a sort. Ezt a flegamságot valahogy sosem kedveltem. Az az ember, ki így ennyivel illeti meg embertársát, tőlem sok jóra nem számíthat.

Diszkréció, ha egyszer így viselkedik valaki valakivel? Vannak diszkrét beszélgetéseim, elmesélik többen nekem a gondolataikat, érzéseiket. Férfiak, nők, fiúk és lányok. Nem tárgyalom ki őket diszkrécióból, de ami velem esik, amit velem művelnek, arról jogom van nyugodtan nyilatkozni. Semmilyen etikai kódexet nem sért. Hogy a nőszemély felhasználóneve ott van a képen, mit számít? Akarja valaki, megtalálja. Randomszerűen is bele lehet futni. Nem is érdekes egyáltalán.

Edward, eddie, vagy ahogy akarod, számomra teljesen mindegy... Ha normálisan kérted volna, talán megtettem volna eme szívességet neked, de így biztosan nem fogom.

Ideje lassan készülődnöm, hisz ma megint utazom. :D Könyv van, telefon feltöltve, minden elrendezve, kp-val feltankolva. Remélem, nem csak Tifát láthatom ma, de esetleg Pankát vagy Enjit is. Jól esik, h a párom barátai is örömmel tekintenek ránk.

Apropó barátok... Elég sokan keresnek meg, h közöljék, olvassák a blogomat, s mi több, többeknek tetszik. Azt hiszem, egyedűl Annyics tartott nyálasnak. :D Szeretnék pár embernek köszönetet mondani. Annyics, Eliza, Enji, Hosszú Lépés, HBI, Te is?, Dorthenas, Praetorian, Roxy, Kriszta és még sokan mások (tényleg csak 2 pasit említettem itt? De fura. Úgy néz ki, a női olvasóim többen vannak), kik itt még nem vállalták magukat. :D

Áve!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsinor.blog.hu/api/trackback/id/tr23940361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorthenas 2009.02.13. 08:58:06

Tökéletesen egyetértek Veled, bro. Edward kicsoda? Mi köze neki ahhoz, hogy kinek a képe-neve jelenik meg? Arról nem is beszélve, hogyha a kicsi lány nem akarja felvállalni a személyazonosságát, akkor ne tegyen ki magáról képet és ne a saját nevét használja. Ezzel felvállalja, hogy igen ő volt, nincs inkognitó nincs semmi.

Edward, mint önjelölt lovag, ki a hölgy védelmére kel, kérlek kicsit gondolkozz, mielőtt cselekszel!

Köszönet!

waitwat (törölt) 2009.02.14. 15:27:57

szia ismet.

igazabol valamire persze, hogy ra kell fogni a dolgokat. legyen az kisbetu, nagybetu, fustszuros vagy fustszuro nelkuli cigaretta. egyremegy. kifogast mindig lehet talalni mindenre. ez egy keres volt, gondolom szemelyisegi jogokat nem akarsz serteni.
barmennyire is mondod,hogy:

"Nem tárgyalom ki őket diszkrécióból, de ami velem esik, amit velem művelnek, arról jogom van nyugodtan nyilatkozni. Semmilyen etikai kódexet nem sért. Hogy a nőszemély felhasználóneve ott van a képen, mit számít?"

szamit:

"A személyhez fűződő jogok sérelmét jelenti egyebek között ... a magántitokkal, a hangfelvétellel vagy képmással történő visszaélés, ... a levéltitok, ... a jó hírnév, a becsület és az emberi méltóság megsértése. (Polgári törvénykönyv 76-82.§)"

az, hogy nem hasznalok ekezetet (mert nincs), illetve, hogy nem hasznalok kis/nagybetut, pedig egy eleg erdekes kifogas, bar gondolom ezt is meg tudod magyarazni :))))

waitwat (törölt) 2009.02.14. 15:32:44

@Dorthenas: latom az agybaj csaladi vonas, (hamar szemelyeskedunk). a kep es szoveg masik oldalon jelent meg, ahol az illeto felvallalja az adatait, nicknevet.
egyebkent, tobb kozom van a dolgohoz, mint gondolnad.
ilyenek ezek a veletlenek.

hidd el, en vagyok az aki a legkevesbe akarja,hogy a "kicsilany" ezekrol a dolgokrol tudjon, ami mostanaban itt tortenik - mint mondtam teljesen veletlenul talaltam ide es lam mit talaltam.

ZsiNor · http://ursius.hu 2009.02.14. 15:42:54

Szia

Alanyi jogon lehetsz hülye, Edward. :D Komolyan.
Magántitok nincs, hangfelvétel nincs, képmás nincs, levéltitok meg akkor lenne, ha harmadik fél lennék a levelezésben. Ami pedig a méltóságot, jó hírnevet vagy a becsületet sérti, szerintem fel se hozd. Amit te tudni vélsz rólam, kb annyira igaz, minthogy nem tudsz ékezetes betűket használni. (Lsd ASCII vagy vágólap akár)
Tedd meg kérésedet normális formában, s akkor úgy is kapod rá a választ.
Kifogásokat pedig te magad eszközölsz ugyanúgy. Ha valamit becsmérelsz benne, ne kövesd el ugyanazt a hibát. Így csak bagoly mondja verébnek effektus lép fel.

Az, h mi a magánvéleményed, szívesen fogadom, hisz a kritikának örülök, hidd el, legyen az akár pozitív, akár negatív.

Javaslom, keress meg más módon, s lebeszéljük a dolgot. Ildikótól megkaphatod a telefonszámom vagy a címem, ahogy neked tetszik. Ha beállítasz, meghívlak egy kávéra, nyugodtan kifejtheted álláspontod, de ne feledd, ahogy közelítesz, azt várhatod el tőlem is.
Hangoztatom még egyszer, jogilag nem tudsz megtámadni, de még etikailag sem nagyon, azonban, ha normális közelítesz, s úgy is viselkedsz, biztos megtaláljuk a közös nevezőt.

Amúgy neked is köszönöm ettől független, h szántál az írásaimra időt. :D Legalább már 2-re. :D

Áve!

ZsiNor · http://ursius.hu 2009.02.14. 15:44:51

@edward: Amíg ez az én oldalam, addig légy kedves az ellenségeskedést máshova vinni, s nem idehozni. Priviben elküldheted neki, de szerintem csak óvatosan olyan emberekkel, akiket nem ismersz.
süti beállítások módosítása